En skirejseforsikring er kort fortalt en rejseforsikring til skiferien. Det er altså en tillægsforsikring, du køber, når du skal på skiferie. En skirejseforsikring dækker for det meste:

  • Hjemtransport
  • Privat lægehjælp
  • Indlæggelse på privat hospital
  • Sygeledsagelse/partners ophold i udlandet
  • Tilkaldelse af pårørende ved indlæggelse i udlandet
  • Hjemkaldelse ved livstruende sygdom eller død hos pårørende i Danmark
  • Erstatning for ødelagte feriedage

 

Hvorfor tegne en rejseforsikring

En skirejseforsikring giver dig sikkerhed og tryghed. Og den sørger for, at du er i gode hænder, hvis du skulle komme ud for en ulykker på din skiferie. Udover rejseforsikringen er det vigtigt at have det blå sygesikringsbevis med på rejsen, da det gule sygesikringsbevis IKKE dækker, hvis du rejser udenfor de nordiske lande. Kommer du til skade på pisten, vil det blå sygesikringsbevis sikre dig behandling på det nærmeste hospital. Men har du brug for hjemtransport, privat lægehjælp eller indlæggelse på privat hospital, er du ikke dækket af det blå sygesikringsbevis. Her er det vigtigt at du har tegnet en skirejseforsikring.

 

Har du allerede en årsrejseforsikring eller rejseforsikring, så er det vigtigt, at du tjekker om skisport er inkluderet i denne. Det er nemlig ikke alle forsikringer, der dækker denne form for rejse.

 

Har jeg brug for en rejseforsikring?

Alle der tager på skiferie bør være dækket af en skirejseforsikring. Hvis uheldet er ude, og du ikke har tegnet en rejseforsikring, kan din rejse hurtigt gå hen og blive en rigtig dyr fornøjelse. Du kan aldrig gardere dig mod, at du eller ungerne bliver syge. Og selvom du måske tænker; ”jeg kommer aldrig til skade, jeg kører jo ikke særlig vildt”, så er det desværre ikke altid kun en selv, der er skyld i en ulykke. Det kan desværre ske, at en bagfra-kørende kommer med høj fart og overser dig, eller der kan være et lille dyr på pisten, som du forsøger at undvige.

 

Uanset hvad, så er det altid bedst at være på den sikre side. Derfor er vores standpunkt, at alle bør tilkøbe en rejseforsikring til deres skitur – andet kan ikke betale sig.

Rejseforsikring – et must for vovehalse

Er du typen, der er vild med en ekstra udfordring? Og kan du godt lide at prøver kræfter med off piste? I så fald bør du tjekke om din skirejseforsikring dækker off piste skiløb. De fleste rejseforsikringer dækker nemlig ikke skader forårsaget skiløb på pister, som ikke er afmærket. Så er du en rigtig vovehals vil en udvidet rejseforsikring eller en skirejseforsikring være et godt valg til turen.

 

Skirejseforsikring – en opsummering

Når du skal på skiferie, er det en god idé at tegne en skirejseforsikring, der dækker de mest almindelige hændelser på turen. Sørg for at tjekke om du er dækket af en rejseforsikring, inden du tager på skiferie – så du trygt kan bevæge dig ud på pisterne.

Vi opfordrer derudover også altid til, at du træner op til skiferien. Og at du sørger for at lære de regler, som gør sig gældende på pisten, da det vil minimere risikoen for uheld.

 

Har du spørgsmål eller bekymringer inden afrejse, står vores kyndige Vinterly-ferierådgivere klar til at hjælpe dig.

 

Kroppen skal også sikres inden afrejse

Udover at tegne en skirejseforsikring, kan det være en rigtig god idé at forebygge skader. Skiløb belaster nemlig kroppen på en anden måde end mange andre sportsgrene. Her er især leddene særligt udsatte, derfor er det en god idé at forberede din krop ved at træne op et par uger inden, du tager afsted på skiferie. På nettet findes der et hav af træningsprogrammer, som er rigtig gode at støtte sig til. De består af en sammensætning af øvelser, som fokuserer på de specifikke muskelgrupper og ledbånd, som belastes under skiløb.

 

En indboforsikring er et godt skridt på vejen

Udover at tegne en skirejseforsikring, kan det være en rigtig god ide at kigge din indboforsikring igennem. Og det er der to grunde til.

 

For det første, hvis du bliver indblandet i et styrt og holdes ansvarlig for ulykken. I så fald kan du komme til at skulle betale erstatning for de skader, du har forvoldt – og det kan blive meget dyrt. Men du kan undgå dette, hvis du sikrer dig, at du er ansvarsdækket af din indboforsikring.

 

For det andet, hvis du bliver udsat for tyveri på din skiferie, er det som udgangspunkt din indboforsikring, der dækker dette. Hvorimod, hvis dine udlejningsski bliver stjålet eller ødelagt, hvor det oftest vil være en tilkøbsforsikring i skiudlejningen, der dækker lige præcist dette.

God tur!

Comments are closed.