Det er generelt meget forskelligt, hvad man har lyst til at lave til afterski. Og det er ofte en individuel sag, hvilke afterski aktiviteter og lege, der tiltaler netop dig. Du kan nemlig lave næsten alt til afterski så; hvad kunne du godt tænke dig at lave? Kun din fantasti sætter grænser!

Afterski er for det meste det, du gør det til. Vil du på diskotek og fest med vennerne, danse til høj musik og drikke massevis af alkohol? Vil du gerne dele dagens bedrifter og sjove historier over et par øl med venner og familie? Eller har du mest lyst til at slænge dig i sofaen med familien med en kop varm kakao, snacks og et brætspil? Du kan vælge lige netop den afterski aktivitet, du har lyst til, og det er noget af det, der gør afterski så fantastisk!

To kolde øl på en udendørs afterski-bar

Afterski er ikke til at komme udenom, når du tager af sted på skiferie – og hvem vil egentligt også det? For rigtig mange er netop afterski noget af det bedste ved en skiferie – og det, der skaber de hyggeligste minder. Afterski er den absolut bedste måde at komme helt ned i gear på, når du har været en hel dag på pisten og bare har lyst til at slappe af og hygge dig med dine kære.

Men nogle gange kan det være svært at bestemme, hvad du egentlig skal give dig til, når du når til afterski. Derfor giver vi dig her et par ideer til afterski lege og aktiviteter.

 

Populære afterski lege

For mange handler afterski rigtig meget om hyggeligt samvær med familie og venne. Så har du mest lyst til en hyggelig og afslappet form for afterski, er der en masse sjove lege, som du og dine kære kan kaste jer ud i, når I er færdige med at dele sjove oplevelser og røver historier.

 

Står den på afterski hjemme i hytten, kan du eksempelvis afprøve diverse selvskabslege. Vi kan blandt andet anbefale:

  • Gæt og grimasser. En simple udgave med to hold, hvor hver mand putter 3-5 kategorier i en skål eller skihjelm.
  • Staffet. En velkendt udgave er, hvor der løbes med et æg på en ske.
  • Gæt en sang. En spiller får headset på og må kun nynne. Hvert hold forsøger at gætte, hvilken sang der spilles.
  • Sedler under hver tallerken. Under hver tallerken er der en seddel med en hemmelig opgave for aftenen.

 

Skal du derimod på afterski-bar med venner og familie er kort-, terninge- og brætspil altid en god ide. Kortspil som 500, 31 og rummy er evige klassikere og kan underholde jer i timevis. Det samme gælder de klassiske terningespil, så som Meyer og yatzy. Et andet alternativ er brætspil, så som hint, sequence eller partners, hvor selv de mindste kan være med.

Venner der spiller spil til afterski

Så når du pakker din kuffert, er det måske det værd lige at have et kortspil, brætspil og et sæt terninger med. Det giver rig mulighed for masser af sjov og en lille smule intern konkurrence, hvor du og dine kære kan finde ud af, hvem der er bedst til spil – og ikke bare, hvem der er bedst til at stå på ski.

 

Afterski aktiviteter for de festglade

Afterski er selvfølgelig ikke blevet kendt for ‘bare’ at være familier, der hygger sig med en kop varm kakao og et spil. Ind imellem skal der også lidt promiller på bordet! Og hvis du er afsted et hold gode venner, så kommer du nok heller ikke uden om nogle af de festlige afterski-barer og -diskoteker, der er at finde på hver af skidestinationerne.

På de fleste afterski-steder er der nok at lave, og der bliver oftest taget en svingom i fuld skipåklædning – også på bordene. Især i Østrig finder du autentisk afterski stemning, hvor der bliver danset på bordene til høj tyrolermusik. Det bliver ikke meget bedre end det – hvis du søger en rigtig fest.

 

Hvilke lege og aktiviteter skal du afprøve til afterski?

Du skal faktisk bare lave det, du gerne vil. Kortspil, Yatzy, drikkelege eller andre former for social hygge er alt sammen en del af det at gå til afterski. Så hold dig ikke tilbage! Tag familien, vennerne eller din kæreste med til afterski og hyg jer hele aftenen med forskellige sjove lege og aktiviteter – vi lover, at det nok skal blive sjovt.

 

Comments are closed.