Når du skal på skiferie er der mange ting, som vil være afgørende for, hvad din skiferie kommer til at koste.

Bl.a. transport, indkvartering, forplejning og hvornår på sæsonen, du rejser, vil have betydning for prisen på din skiferie.

Alt efter, om du vælger fly, bus eller kør-selv vil der være en prismæssig forskel. Men ud over prisen har hvert transportmiddel sine fordele og ulemper, som vi giver dig her:

 

Den hurtige – flyet

Ønsker du at komme hurtigt til dit rejsemål, uden at være nødsaget til at skulle sove i en bus eller bil, så er fly det bedste transportmiddel for dig. Prismæssigt ligger fly i den dyre ende. Men fordelen ved at rejse med fly, er, at der er minimal transporttid. Du kommer derfor hurtigt og nemt frem til din destination og du vil dermed være veludhvilet til at komme op på ski hurtigst muligt.

 

Den billige – bussen

Vælger du bus som transportmiddel gennem Vinterly, vil du ud over en billig transportløsning også få meget tid på ski, da bussen ankommer til destinationen om morgenen, så du dermed får en hel dag på ski. Og på afrejsedagen er der først afgang med bussen om aftenen, hvilket også giver en hel dags skiløb på afrejsedagen. Derudover er bus også en meget afslappet måde at rejse på, hvor du bare kan læne dig tilbage og nyde turen. Det eneste der kunne være en ulempe ved bus, det er, at det er en lang køretur, hvor man skal overnatte i bussen undervejs.

 

Den nemme – bilen

Kør-selv er en transportmulighed, hvor du sparer mange penge. Men ud over at være en billig mulighed, så er det også en transportløsning, hvor du får frihed til at tage rejsen i dit eget tempo. Du bestemmer selv ankomsttider og afrejsetider fra destinationen, så med denne transportløsning har du derfor også mulighed for at få meget tid på ski. Men ligesom ved bus er ulempen ved kør-selv, at det ofte er en lang køretur, hvor man skal overnatte i bilen på vejen til din destination.

 

Skiferiepris – en opsummering

Forvirret? Det kan vi godt forstå. Herunder kan du se fordele og ulemper ved de forskellige rejsetyper, så du også kan vurdere, hvilken form for skiferie, der passer til din egen pengepung.

Skiferie med fly

 • Ønsker du at komme hurtigt til dit rejsemål, uden at være nødsaget til at skulle sove i en bus eller bil, så er fly det bedste transportmiddel for dig.
 • Hurtig og nemt
 • Minimal tid på transport
 • Du skal ikke overnatte under transporten
 • Det er dyrt

 

Skiferie med bus

 • Vil du gerne spare lidt penge og har du ikke noget imod at sove i en bus, så er bus en god måde at spare penge på.
 • Du sparer penge fremfor hvis du havde valgt fly
 • Du kan læne dig tilbage og slappe af hele turen, da du har chauffør på
 • Du kan gå op og strække benene når du vil, det kan du ikke hvis du har valgt kør-selv
 • Det tager lang tid
 • Du skal sove i bussen

 

Kør-selv skiferie

 • Du sparer en del penge
 • Du bestemmer selv hvornår på dagen du vil kører
 • Det er en lang tur at køre
 • Du skal ikke tænke på at være begrænset i forhold til hvor mange kilo du har i din kuffert
 • Fleksibilitet og frihed
 • Mulighed for en lille dagstur.

 

Indkvarteringen bestemmer prisen på din skiferie

Ud over transportmiddel er der også penge at spare ved valg af indkvartering. Skal du bo på hotel med halvpension og wellness? eller skal du bo i lejlighed eller hytte og selv stå for forplejning? Her er lejlighed og hytte den billigste løsning. Men ofte vil det også være muligt at finde nogle hoteller, som er billige, hvor du bl.a. får halvpension og rengøring med i prisen –  så  har du har mere tid til at holde ferie.

 

Bor du i hytte eller lejlighed kan du spare penge ved selv at stå for morgenmad og aftensmad. En anden måde at spare penge på, er, ved selv at smøre madpakke til frokost, da frokost på pisten ofte kan gå hen og blive en dyr fornøjelse.Et eller andet skal skidestinationerne leve af. Vil du hellere spare tid frem for penge anbefaler vi, at du bestiller halvpension på dit hotel eller evt. på et nærtliggende hotel, hvis du bor i lejlighed eller hytte. Når du bor på hotel vil der nogle steder være mulighed for at smøre en lille madpakke under morgenmaden til et mindre beløb. Dette kan også være en god idé, hvis man ønsker at spare lidt på pengepungen.

 

Noget som også vil have betydning for prisen på din skiferie, det er, hvornår på sæsonen du bestiller din rejse, da prisen afhænger deraf. Prisen vil være højere når der er højsæson og lavere ved lavsæson.

 

 

Skiferie for familien

En skiferie for en hel familie kan godt virke som en dyr affære, men det behøver det slet ikke at være! Prisen varierer nemlig alt efter, hvor mange I er, hvor i vil bo og hvilket land i skal til. For eksempel kan du jo spare mange penge på skiferien ved at vælge et land tæt på Danmark. Her slipper du måske for dyre flyrejser

 

Her kan destinationer som Skeikampen i Norge eller Stöten  i Sverige være gode skiferier for familier, der tænker over budgettet.

Husk: Skiferier er så dyre, som du gør den til. Derfor er det svært at svare på, hvad en skiferie for familier koster, men hvis du klikker ind på vores hjemmeside, så kan du se vores store udvalg af skiferier til familien. Her finder du garanteret en, der matcher dit budget!

 

Tip – Gør din skiferie billigere:

 • Lav selv madpakke
 • Bor du i lejlighed kan du evt. selv lave mad
 • Se efter specielle tilbud
 • Kig efter restpladser

 

Har du brug for mere information? Så er du altid velkommen til at kontakte en af Vinterly´s ferierådgivere, der altid står klar til at informere dig om lige den skiferie, der passer dig.

 

God tur!

Comments are closed.