Når du skal leje skiudstyr på din skiferie, skal du tage stilling til hvilken skitype du vil leje. Der findes typisk tre forskellige skityper ski – begynder – mellem – øvet, som alle er til stede på din destination. Her er en kort gennemgang af de tre kategorier:

 

Den spæde start – begynderski

Begynder er skien, du skal vælge, hvis du ikke har meget rutine på pisterne. Skiene kan have været brugt flere sæsoner, og kanterne er derfor ikke så skarpe, som på skiene til de mere øvede skiløbere. På begynder-ski bliver vægten indstillet lavt, så skiene let slipper, hvis du falder. Begynderskiene er derfor din sikkerhed for, at din introduktion til skisport bliver en behagelig en.

Den gyldne mellemvej – mellemski

Mellem er skien, der henvender sig til den let øvede til øvede skiløber. Du skal vælge mellem-ski, hvis du ønsker en ski, der giver dig gode sving og skiløb i høj kvalitet. Skiene er lige dét skarpere end begynderskiene, og du kan derfor forvente mere hastighed, bedre manøvrebiltiet og mere kilden i maven.

For eksperten – Øvet

Øvet er de nyeste ski fra sæsonen, og er derfor målrettet den erfarne og ambitiøse skiløber, der aldrig går ned på sit udstyr. Øvet giver dig ski med skarpe kanter, der er i perfekt stand, og som giver dig maksimalt fart over feltet.

 

God tur! Uanset, hvilke ski, du skal bruge.

Comments are closed.