En fun park eller snowpark, som det også kaldes, er en snowboard- eller ski-park med hop, rails og half-pipes. Det er altså en park for dig, der gerne vil lave tricks på enten ski eller snowboard.

Ski parkerne er blevet de unge skiløberes nye legeplads. Mens mor og far nyder de bløde carvingsving og de velpræparerede pister, tiltrækkes de unge af den pumpende bas og de udfordrende hop i ski parkerne. Ligesom pisterne. er parkerne kategoriseret i farver, hvor grøn er den letteste. Og sort er så udfordrende, at mange nøjes med betaget at iagttage de ekstreme hop og stunts på sikker afstand. 

 

Denne form for ski Parker findes rundt omkring i Europa. Og er lige noget for dig, der gerne vil køre freestyle ski eller snowboard. Du kan kaste dig ud i Rails, Half-pipes, Kickers og Corners – eller andre ekstreme stunts.  Desuden har mange europæiske funparker et område direkte henvendt til børn, så du trygt kan tage dem med.

 

De bedste ski parker

Sverige er blandt eliten, når det kommer til at udvikle fun parks til ski og snowboard. Her kan blandt andet nævnes;

Kläppen Snowparks, som er kåret til Sveriges bedste ski park 9 år i træk.

Idre Fjäll Snowpark, som har løjer med jumps, rails, og boxes til alle 4 niveauer, så alle kan være med. 

Stöten Snowpark, som er bygget i samarbejde med Snowpark Consulting, som også har opført faciliteter i forbindelse med  VM og OL.

 

Men også Østrig byder på mange fantastiske ski parker. Her kan blandt andet nævnes;

Burton Superpark, som er placeret på Dachstein-gletsjeren.

STANTON park, som er at finde på Rendl i St. Anton.

Snowpark Gastein, som er at finde i Bad Gastein

 

God tur!

Comments are closed.